2018. február 22.

Tüzes találkozás

Szétnéztem már a félkész történeteim közt, hogy mit lehetne velük kezdeni és ráakadtam erre a szöszre. Százszavasnak indult, de elszaladt velem a ló. Lefaragni nem tudtam, de folytatni sem, így aztán félreraktam. Az túlzás, hogy folytattam, de késznek nyilvánítottam, mert csak.

Mire számíthatsz: 300 szó, tűzoltó!Dean, tanár!Cas, nyitott vég - de egyáltalán nem szomorú, sőt.




Castiel kockás pizsama nadrágban állt a pázsiton macskáját, Meget, pólójához ölelve. Szomorúan figyelte, ahogy két vízsugárral próbálják visszaszorítani a házát mardosó lángokat, amikor egy tűzoltó elé lépett.
– Szóval gyertyák, hah? – kérdezte a zöld szemű férfi karba tett kezekkel. Castiel erőtlenül bólintott még szorosabban ölelve Meget. A tűzoltó ezután elmondta, hogy a jövőbeni hasonló esetek elkerülése érdekében gyors tűzvédelmi oktatást fog tartani. Castiel hamar rájött, hogy mind ez irónia volt, a tűzoltó pedig csak arra volt kíváncsi, egy felnőtt férfi miként tudott ilyen felelőtlen lenni, meg úgy egyébként is, hogy lehet valaki ilyen idióta. Az első, amit az iskolalátogatásaikon elmondanak a gyerekeknek, hogy égő gyertyát ne hagyjanak őrizetlenül, el meg főleg ne aludjanak mellettük.

Castiel megpróbálta kizárni a szidalmakat, s csak a másik szeplőkkel borított arcát tanulmányozta, már amennyit a sisak és a magas gallér látni engedett. Ha tudom, hogy ilyen jóképű férfiak dolgoznak a helyi tűzoltóságon, sokkal korábban felgyújtottam volna a házam, gondolta Castiel.
– Elnézést? – kérdezte a férfi elakadva a kioktatásban, Castiel pedig már biztos volt benne, hogy az előbb hangosan gondolkodott. Szakmai ártalom. Mikor levezet egy feladatot a táblán, azt rendszerint hangosan kommentálja, s a gyerekeket is ugyan erre tanítja. Bár a hangosan gondolkodás még viszonylag új volt neki, nem ez az első rossz szokása, amit hivatásának köszönhet.

Mielőtt Castiel egy szót is szólhatott volna, a férfi figyelmét egy kiabáló kollégája vonta magára, s felé kezdett kocogni.
– Egy ilyen sármos férfi biztosan talál magának pasit gyújtogatás nélkül is – fordult még vissza félúton a tűzoltó, majd egy kacsintás után újra hátat fordított Castielnek, aki ismét egyedül maradva minden figyelmét a lángokban álló házának szentelhette. Kedden első dolga lesz kideríteni hogyan is tudna egy ilyen iskolalátogatást megszervezni, mint amit a tűzoltó említett. Szíve szerint már a hétfőjét ezzel töltené, de azon a napon egy hosszú huzavonának néz elébe a lakásbiztosítója irodájában. 



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

© Zaula