2017. március 31.

Ladies Drink Free - coda

A mai epizód ihlette ezt a rövid írást, meg részen egy The Pretty Reckless számAkiket nem értem, hogy miért nem ismertem a tegnapi rész előtt.

Figyelmeztetések: enyhe Angst, Cas POV, egyperces, 12x16 coda - tehát s12 spoilerek


Castiel egy angyalokkal teli szobában ül egy hatalmas asztalnál. Bár már napokkal ezelőtt érkezett Kelvinnel, az angyalok eddig szóra sem méltatták. Most végre a tárgyalóterembe hívták, s talán megtudja, mit akarnak tőle.

Épp a nemtetszését fejezi ki egyik testvére, s árulónak nevezi, mikor imát hall.

Claire

Nem érti rendesen, a lány zavart és fél, alig tud az imára koncentrálni. Talán nem tudatosan imádkozik, s ezért ilyen érthetetlen, talán minden rendben, s csak épp Casre gondol. Az angyal ezen elmosolyodik, de amint kitisztulnak fejében a lány szavai, eltűnik mosolya.

Valaki végre elhallgatta az ellenkező angyalt, s a nefilimekről kezd beszélni. Castiel képtelen figyelni. Kezei remegnek. Már biztos benne, hogy a lány bajban van és fájdalmai vannak.

Segítenie kell. Nem itt a helye, már rég nem a Mennyhez tartozik. Most mégis itt ült, fejét lehajtva alázatosan hallgatja minden szavukat.

Claire imája elhallgat fejében. Egy tudat alatt elküldött szó se jön már. Ugye nem? Nem halhat meg. Annyiszor hagytam cserben Jimmyt. Rajtam szárad Claire hányatott sorsa, vele kéne lennem, segítenem kellene neki.

Kényelmetlenül fészkelődik székében abban reménykedve, hogy hamar befejezik ezt a megbeszélést. Már egész testében remeg, de nem tudja, hogy a lány miatti aggodalma teszi, vagy testvéreinek tervei. Castiel tudna jobb megoldást, jobb módszereket, de nem szólal meg, csak csendben bólogat. Minden ösztöne azt súgja, hogy semmit ne tegyen meg, amit mondanak, hogy ne hallgasson rájuk, s tűnjön el innen minél gyorsabban.

Elsőként hagyja el a termet, mikor végeznek. Sietni akar, minél messzebbre, de a remegés nem engedi. A folyosó falának kell támaszkodnia, attól fél nem tartják meg tovább a lábai.

Egy újabb imát hall. Tiszta és jól érthető. Dean. Kétsége sincs, hogy Dean beszél hozzá.

Hé, Cas, igazán felvehetnéd néha a telefonod. Összefutottunk Claire-rel nyomozás közben, ráfért volna egy fejmosás tőled is.

Mély sóhaj szakad fel mellkasából, szemeit lehunyja, s fejét hátraveti a hófehér falnak. Deanék Claire-rel vannak, akkor minden rendben lesz, talán már rendben is van.

Megnyugvás söpör végig rajta, de egy halvány rossz érzés megmarad benne: nem a Mennyben a helye, már máshová tartozik.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

© Zaula