2016. október 31.

Halloween-i álom

Dean boldogan él párjával, Castiellel közös lakásukban. Valami nem stimmel az egésszel. A Winchesterek egyszerűen csak nem szoktak boldogok lenni. Ha mégis, az nem tart sokáig. Halloweenkor hivatalosak egy jelmezes buliba, mikor Dean meglátja a házigazdát, teljesen biztos lesz benne, hogy ez az egész egyáltalán nincs rendben.

1200 szó, case fic, !nyitott vég!, az eleje fluff, a vége angst, 13+

A novella a Destiel Játszótér fb csoport kihívására íródott.


Lustán fordult Dean a másik oldalára a puha ágyban. A takaróját kereste csukott szemmel, a szemhéjain átszűrődő fény is sok volt, esze ágában nem volt felnyitni őket. Mióta van ilyen világos a bunkerban? Friss kávé illat ütötte meg az orrát, s zökkentette ki a félálomból teljesen. Egy frusztrált nyögéssel felült az ágyon, és beledugta lábait papucsába. Lassan csoszogott az ajtó felé, de félútig jutott csak el. Egy halvány gondolat kúszott agyába: valami nincs rendben. A szoba még csak nem is ismerős. Hol vagyok, és mi történt? Kézfejével megdörzsölte szemeit, majd minden részletre kitérően körbe fürkészte a szobát. Az éjjeli szekrényre állított fényképen időzött el tekintete, és a gondolat már el is illant. Castiel volt rajta szégyenlős mosollyal ajkain, Dean pedig hátulról ölelte át, állát bal vállára téve. A konyhába a nappalin át vezette útja, ahol még több fénykép jelezte, hogy pontosan ott van, ahol lennie kell.
Castiel a mosogatóba rakta tányérját és kávésbögréjét, majd a hűtőhöz lépett, hogy a mágneses jegyzetfüzetre írjon. Ekkor hallotta meg Dean lépteit, és fel is hagyott az üzenet írásával.
 – Jó reggel, Dean – fordult szerelme felé, hogy üdvözölje. Dean válasz nélkül folytatta útját. Castiel elé érve szorosan magához ölelte, aki hezitálás nélkül fonta nyaka köré karjait. – El kell mennem a tisztítóba a jelmezeinkért – mondta Castiel, miközben próbált elszakadni Deantől, aki csak még szorosabban húzta magához, arcát pedig nyakába fúrta. A mozdulat kuncogásra késztette Castiel, az érzékeny bőrt csiklandozta Dean lehelete és enyhe borostája. – Gyerünk, Dean, engedj el. – Miután lefonta magáról párja kezeit, rövid csókot nyomott a szájára, majd a kijárat felé indult. Dean mosolyogva nézett utána - illetve bámulta meg a fenekét - majd a pulthoz lépett, hogy kávét csináljon magának.
 – Boltba is el kell szaladnom. Reggel vettem észre, hogy valaki megdézsmálta a partira szánt sütiket – kiabált még vissza Castiel a másiknak. – Utána viszont az egész délután a miénk. – Ezen Dean vigyorogni kezdett. Őszintén remélte, a másik is ugyan arra gondolt, mint ő.

~

 –  Becsuktad a szemed? – kérdezte Castiel a zárt fürdőszoba ajtón keresztül.
 –  Igen, Cas, csak gyere már ki – felelt Dean türelmetlenül. Az ágy szélén ült, teljesen készen állva az indulásra a cowboy jelmezében.
Hallotta a nyíló ajtó hangját, majd kedvese lépteit és várta az engedélyt, hogy végre megnézhesse a kosztümét. Cas különösen ügyelt rá, hogy véletlenül se tudja meg, minek öltözik, ugyan is meglepetésnek szánta.
 – Rendben, kinyithatod – mondta Castiel, huncut vidámsággal a hangjában. Dean egy másodpercig sem habozott, már szörnyen kíváncsi volt, mi lehet az a különleges jelmez, amit párja így titkolt.
Alig egy lépésre állt tőle Castiel, hosszú fehér köpenyben, sztetoszkóppal a nyakába, cowboy csizmában. Doktor Szexi. Dean leesett állát és vággyal teli szemeit látva önelégülten mosolygott, ami még szexibbé tette az összhatást. Dean véleménynyilvánítás helyett megragadta a derekát és az ölébe rántotta, Castiel pedig készségesen helyezte lábait Dean combjai mellé és hajolt párja ajkaira egy hosszú, mély csókért.
 – Szóval akkor tetszik – jegyezte meg Castiel, miután elszakadtak egymástól.
 – Az nem kifejezés. Tudod, ezt felvehetted volna pár órával ezelőtt is – mondta Dean, miközben megragadta Castiel fenekét, hogy még közelebb húzza egymáshoz ágyékukat. – Akkor több időnk lett volna…
 – Nem, Dean, eszedbe se jusson – szakította félbe Castiel, majd lefejtette kezeit a fenekéről. – El fogunk késni. Ki kell bírnod, amíg haza érünk – állt fel az öléből, és indult el kifelé. – Ma már egyébként is kétszer elmentél. Jövőre akár öltözhetnél nyúlnak is. – Dean csak vigyorgott a másik élcelődésén. Pontosan tudta, hogy egy szavát sem gondolta komolyan, és ő is ugyan annyira szeretné Deant az ágyhoz kötözve meglovagolni a köpenyt magán hagyva, mint azt Dean szeretné.

~

Mikor az összejövetelnek otthont adó családi ház nappalijába beléptek, még csak egy páran beszélgettek a kanapén ülve. Még hogy elkésünk, forgatta a szemét magának Dean.
 – Cas, Dean, köszönjük, hogy eljöttetek. – Dean a hang irányába fordulva testvérét látta meg menyasszonyával az oldalál. Szólásra nyitotta a száját, de ismét furcsa érzés lett úrrá rajta, akárcsak felkelés után. Valami nincs rendben.
 – Mi köszönjük a meghívást – mondta Castiel mosolyogva, miközben átnyújtott egy táskányi nassolnivalót és egy üveg whiskeyt a másik párnak. Dean még mindig nem tudott kipréselni egy szót sem a torkán. A füle zúgni kezdett, szédült és úgy érezte, nem kap levegőt. Gyorsan a fürdőszoba felé indult, hogy megmosakodjon, hátha jobban lesz.
 – Dean, jól vagy? – hallotta maga mögött Sam aggódó hangját, de válasz nélkül folytatta útját. A fürdőbe érve mély levegőt vett, majd a kézmosó fölé hajolva megmosta arcát hideg vízzel. Ekkor lépett be a helyiségbe Castiel is.
 – Mi történt? Jól érzed magad? – kérdezte aggódva miközben mellé lépett és nyugtatóan a hajába túrt. Dean elzárta a folyó vizet, majd törölközőért nyúlt, de párja megelőzte. Castiel óvatosan itatta fel arcáról a nedvességet, szabad kezével pedig nyakát cirógatta.
 – Mondj valamit – kérte halkan miután végzett és Dean kezébe adta a fehér anyagot, hogy azt is megszáríthassa.
 – Sam utálja a halloweent – mondta Dean rövid csend után. A kézmosó szélére dobta a törölközőt, majd kezeibe temette arcát.
 – Miért utálná? – kérdezte Castiel értetlenül, miközben Dean kezeit a sajátjaiba fogta és hüvelykujjaival simogatni kezdte kézfejeit.
 – Nem tudom, de biztos vagyok benne. Cas, valami nem oké.
 – Túlhajszoltad magad az utóbbi időben. Beszélgetünk egy kicsit Samékkel, aztán haza megyünk pihenni, rendben? – Dean bizonytalanul bólintott Castiel kérdésére, aki ezután közelebb hajolt egy csókért. Dean megint szédülni kezdett, el kellett szakadni párjától, egyre rosszabbul érezte magát.

Dean


A nevét hallotta valahonnan, szinte csak egy suttogás volt.
 – Hallottad ezt?
 – Micsodát? Legalább tíz ember beszélget odakint, Dean – mondta Castiel mosolyogva, majd próbálta újra megcsókolni, de Dean elhajolt.


Dean 

Dean

Forgott vele a világ, szaporább lett a légzése és újra hallotta a hangot. Cas folyamatosan próbálta megcsókolni, magához vonni. Látta, hogy beszél neki, de nem értett semmit, mert csak a nevét ismételgette a hang a fülében. Biztos volt benne, egy pillanatra másféle kéken villant meg Castiel szeme, mint amilyen az eredeti színe. Egy djinn. Nem, nem, az nem lehet. Újra a ronda árnyalat vegyült szerelme gyönyörű szemeibe, s ez volt az utolsó, amit látott, mielőtt minden elsötétült.

~

 – Dean, ébredj fel! Ne csináld ezt velem! – A hideg földön feküdt, mikor magához tért. Sam a vállát rázta miközben aggódóan szólongatta. Lassan nyitotta ki szemeit. Legnagyobb meglepetésére már nem testvére házában voltak, hanem egy elhagyatott raktárban. – Végre! Gyerünk, ülj fel – mondta Sam miközben próbálta ülőhelyzetbe támogatni Deant.
 – Cas? – Ennyit tudott kinyögni mielőtt szép lassan összeállt újra a való világ, s ezzel együtt hullott szét a kellemes álom.
 – Cas? – kérdezett vissza Sam értetlen arccal, majd kis fejrázás után magyarázatba kezdett. – Elkapott egy djinn, de megöltem, minden rendben, Dean – szorította meg testvére vállát megnyugtatóan.
 – Cas… - suttogta összetörten az angyal nevét újra az idősebb vadász. Ezúttal együttérző pillantást kapott Samtől, valószínűleg jobban átlátta a helyzetet, mint azt Dean gondolná.
A hatalmas épületből kiérve Sam automatikusan a vezető ülés felé indult, Deannek pedig nem volt ereje vitatkozni, titkon még örült is. A bunkerig vezető úton az ablaknak dőlve pihent, de aludni nem tudott. Egy djinn álomból felkelni mindig szörnyű. Miután átéled, milyen jó is lehetne, csak még rosszabbnak tűnik a valódi életed. Mikor legutóbb elkapta egy djinn, édesanyját látta viszont az álomban. Akkor nem volt mit tenni ébredés után, de Cas életben van, bármikor felhívhatja, megkérheti, jöjjön vissza a bunkerba, hozzá. Ezúttal minden más volt. Folyamatosan pörgött az agya, csak arra tudott gondolni, hogy miként valljon szerelmet angyalának.



Persze csak, ha közbe nem jön egy újabb világ vége.


6

  1. Neeeecsiiiinááááááld... ;-; ez még így is fangörcsöt okozott >< annyira aranyos volt és Doktor Sexy xD azon felnevettem 😂 és ajhh :C utálom a dzsineket, de imádom ahogy írsz *^* biztos nem lesz második rész? ;-;

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy még a vége ellenére is tetszett, amiatt kicsit féltem. Ez egy régebbi ötletem volt, a legutolsó jelenet Sammel teljesen megvolt már a fejemben, egyszerűen muszáj volt így befejeznem. Igazából egy kicsit még így is finomítottam rajta, mint amilyen az eredeti ötlet volt...
      Nem ígérem, hogy lesz második rész, de mindenképpen agyalok rajta.
      Köszönöm, hogy olvastad! ♥

      Törlés
  2. Hát ez a dzsinn féle álom tényleg nagyon idilli volt, nagyon is megértem Deant, hogy miért akarna folytatást, vagy legalább valami hasonlót. :) Doktor Szexy telitalálat, bár mintha olvastam volna olyat is, hogy Cas mellett még Dr. Szexy is elbújhatna... mert hát Ő neki a Number One, ami érthető. Nagyon tetszett, igazán jól sikerült! <3 Szívesen olvasnám a folytatását, ha lenne. Köszönöm az élményt, és hamarosan viszem a DJ-be. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abban biztos vagyok, hogy Cas elbújhat mellette. Egy kicsit bánom, hogy nem írtam meg, ahogy Cas meglovagolja Deant az orvos jelmezben. :D
      A végével kapcsolatban: saját magammal mente szembe. Szerintem ezt már mondtam máskor is, de elvem, hogy eleget szenvednek a canonban, akkor ficben nekem igen is kell a happy end, még ha hosszú szenvedés után is... Viszont ez a befejezés volt meg a fejemben, semmi ötletem, hogyan hozhatnám mégis össze őket. :/ Azt megígérem, hogy agyalok rajta, de azt nem ígérem, hogy tényleg sikerül is összehoznom valamit.
      Köszönöm, hogy elolvastad!♥

      Törlés
  3. Heló! :)
    Kétszer kellett olvasnom az elejét, mert nagyon elgondolkodtam, hogy hogy lehet egy orvosi köpenyes, kavbojcsizmás férfi szexi... Komolyan. Ezt a sorozatban sem értem XD No, de mindegy. A történet tetszett, főleg a vége: az váratlanul ért. :) Szegény Dean!
    Érdekes lenne a folytatás is, de én mégis inkább annak örülnék, ha nem folytatnád. Van olyan, hogy egy történet attól van IGAZÁN egyben, mert nyitva van hagyva a vége. ;) Oké, tudom, a többi olvasó úgyis leszavazna, úgyhogy inkább rád bízom a döntést. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Őszintén szólva, én sem tartom Doktor Szexit annyira szexinek, de Dean valamiért igen, szóval megadtam neki az örömét (még mielőtt összetörtem a szívét :P ).
      Nagyon örülök, hogy végre valaki nem szeretne folytatást. Én is így érzem kereknek a sztorit, meg sem fordult a fejemben folytatni, amíg el nem olvastam a kommenteket. Eredetileg még szomorúbbnak szerettem volna a végét, de úgy döntöttem, hogy egy kis remény, lehetőség hagyása alig változtat a lényegen, de mégis jobb szájízt hagy. Van egy ötletem a folytatásra, de lehet elrakom jövő halloweenra és úgy írom meg, hogy külön-külön is olvasható legyen a két történet. Majd meglátjuk. :)

      Köszönöm, hogy elolvastad és kommentet is hagytál♥

      Törlés

© Zaula